Ηράκλειο: Άγρια επίθεση με ξύλα σε βάρος εργαζομένων στην καθαριότητα

Eπίθεση από τέσσερα άτομα δέχτηκε πλήρωμα απορριμματοφόρου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22/1, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, τρεις εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν υπηρεσία στο πάρκο Θεοτοκόπουλου για την αποκομιδή απορριμμάτων με ραντεβού, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Τα τέσσερα άτομα, εντελώς αναίτια, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν με ξύλα εναντίον των εργαζομένων τραυματίζοντας ελαφρά τον οδηγό, πριν προλάβει με τους άλλους εργαζόμενους να μπει μέσα στο όχημα και να αποφύγει τα χειρότερα. Περίοικοι που αντελήφθησαν την επίθεση επενέβησαν με αποτέλεσμα τα τέσσερα άτομα να τραπούν σε φυγή, αλλά να εντοπιστούν λίγο αργότερα από την ΕΛΑΣ και να προσαχθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Καταδικάζει το περιστατικό ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το περιστατικό η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός τόνισε: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την αναίτια επίθεση εναντίων εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Όλοι οι εργαζόμενοι μας, ανεξαρτήτως τμήματος και θέσης, έχουν την αμέριστη υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό και σκοπεύουμε να κινηθούμε και νομικά, έχω μάλιστα δώσει ήδη σχετική εντολή στην Νομική μας Υπηρεσία, για να προχωρήσει την διαδικασία.».

Καταδικάζει το περιστατικό το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στην οποία αναφέρει:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 22/1/2025 εν ώρα εργασίας.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της καθαριότητας, κατά της αποκομιδή των απορριμμάτων δεχτήκαν επίθεση από αγνώστους . 

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας απ΄όπου και αν προέρχεται, όπου και ζητά την παραδειγματική  τιμωρία των ανθρώπων που επιτεθήκαν σε αυτούς τους εργαζόμενους  που καθημερινά αγωνίζονται για να κρατήσουν την πόλη μας καθαρή .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί